AGM accu

AGM staat voor absorption glass mat, Als materiaal gebruikt men de glasvezel als isolator welke doordrenkt is met een verdund zwavelzuur. Een AGM accu kan in iedere positie gemonteerd worden, zonder dat het elektrolyt uit de accu loopt. Het elektrolyt wordt door de dunne glasvezels geabsorbeerd. Bij AGM accu's worden in de vlambestendige, lekvrije kunststof behuizing dunnere loodplaten geplaatst, waardoor er meer platen in passen. Het formaat ban een AGM accu in combinatie met een lichter gewicht en een hogere capaciteit maakt dit product zeer geschikt voor zware omstandigheden.

AGM accu voordelen

AGM accu’s hoef je nooit bij te vullen met water, wat het tot een onderhoudsvrije accu maakt. Dit maakt een AGM accu ideaal om te gebruiken in situaties waar men geen tijd aan onderhoud hoeft te plegen. AGM accu’s stoten geen gassen uit, wanneer deze worden opgeladen, zo hoeft men zich minder zorgen te maken over de ventilatie van accu ruimtes. AGM accu's zijn lekvrij, wat betekent dat het elektrolyt niet uit de accu kan lekken, waardoor ze ook in elke positie kunnen worden geïnstalleerd. AGM accu's zijn beter voor het milieu dan natte loodaccu’s, ook zijn ze voor bijna 100% recyclebaar. AGM accu's kunnen zeer lage temperaturen verdragen zonder dat ze bevriezen of barsten.

AGM accu toepassingen

AGM accu’s van pbq kunnen als start, deep cycle, lange levensduur en hoge stromen accu gebruikt worden. pbq biedt verschillende AGM accu series voor allerlei toepassingen. Voor speelgoed, kleine UPS-systemen en low high rate applicaties biedt pbq de General Purpose serie. Op zoek naar een cyclische accu? Kies dan voor een AGM deep cycle accu uit de Cyclic serie. Als u actief bent in de telecommunicatie markt, is een AGM accu uit de Front Access serie een ideale keuze voor 19"kasten. In datacenters en grotere noodstroom / UPS systemenkan men voor een accu oplossing tussen de High Rate of de Long Life serie kiezen. Voor zonne-energie systemen zijn 2V accu's uit de Single Cell serie een betrouwbare oplossing met een brede capaciteitsrange. pbq AGM accu's hebben een vele voordelen die hen tot de accu oplossing maakt in vele omstandigheden.