VRLA accu

Een VRLA accu (valve regulated lead-acid), beter bekend als een onderhoudsvrije loodaccu is het core product van pbq. In het productgamma van pbq zijn diverse VRLA accu series leverbaar. VRLA accu’s zijn veilig tegen explosie gevaren dankzij een veiligheids / overdrukventiel. In tegenstelling tot natte accu’s, is een VRLA accu lekvrij en zijn ze in iedere positie te monteren.

VRLA accu constructie

VRLA accu's hebben een ventiel met klep tegen overdruk, dit wordt geactiveerd wanneer de accu wordt opgeladen bij een hoge spanning, hoger dan 2,30 Volt per cel (13,8V per accu). VRLA accu’s zijn gesloten onderhoudsvrije accu’s, maar niet permanent verzegeld. Ze kunnen in elke positie worden gemonteerd in tegenstelling tot een traditionele natte loodaccu. Een natte accu dient rechtop geïnstalleerd te worden om het morsen van zuur te voorkomen.

Verschillende soorten VRLA accu’s

VRLA accu's worden vaak ingedeeld in AGM accu’s en Gel accu's. in een AGM accu (absorbed glass mat) is het elektrolyt geabsorbeerd in een glasvezel mat separator. Bij een Gel accu (Gel cell technologie) is het elektrolyt gemixt met silicaat stof om een flexibele gel te vormen. pbq heeft zowel AGM accu’s als Gel accu’s in het productgamma.

Voor welke applicatie kan ik een VRLA accu gebruiken?

VRLA accu's worden vaak in cyclische toepassingen zoals elektrische rolstoelen, EV scooters, boten, medische zorg en Solar toegepast. Voor gebruik binnenshuis is een VRLA accu een veilige keuze vanwege de extreem lage gas-en zuurproductie van de batterij. VRLA accu's worden ook gebruikt in UPS / Noodstroomsystemen als standby accu wanneer de elektrische stroom wordt uitgeschakeld.

pbq VRLA accu serie

pbq levert verschillende VRLA accu series. Hieronder een overzicht van alle pbq VRLA accu series.

Meer weten over
VRLA accu's? Bel 023 - 531 90 80 of stuur een bericht

* De opgegeven naam is ongeldig

* Het opgegeven bedrijf is ongeldig

* Voer uw telefoonnummer in